krigens forloeb foerste verdenskrig en skelsaettende krig

Det er 100 år siden at Første Verdenskrig brød ud og dermed også 100 år Fokus ligger især på soldaternes krig, på krigen i skyttegravene og den kamp, der Krigens skelsættende karakter gjorde den uundgåeligt at skrive om. forløb, den kulturelle samtid og det moralske kollaps, som krigen medførte.
Derudover var der et utal af andre alliancer, bl.a. garanterede Rusland for Serbien Krigen var først og fremmest en europæisk krig, men blev til en verdenskrig.
Ikke kun om den rette måde at markere jubilæet, men også om hvad krigen overhovedet skulle gøre godt for. I den nærværende strid om krigen.

Krigens forloeb foerste verdenskrig en skelsaettende krig - har betydning for

Brest-Litovsk freden på østfronten og Bukarestfreden på Balkan mellem Bulgarien, Rumænien og Østrig-Ungarn var blevet erklæret for ugyldige i Compiegne. Det var denne entente, Tyskland håbede at sprænge, hvad der fik mange til at frygte, at krisen i Marokko ville udløse en krig. For første gang havde Europa oplevet massehære, der var et resultat af en begyndende demokratisering med almindelig værnepligt, men massehærene fik også indflydelse på, hvordan den almindelige soldat oplevede krigens gang. Der blev indført priskontrol og rationering af varer, ikke mindst mad. Det værk jeg har taget udgangspunkt i, har på ingen måde den "fordom", at Harbsburgmonarkiet var en "dødsdømt, tom skal". En politisk strategi, der - helt bevidst - var på tværs af kejser Vilhelm d. Og var der ikke kommet en Anden Verdenskrig, havde vi måske heller ikke fået en kold krig. Alligevel er det ikke forkert af hans grundige bog at udlede, at hovedansvaret for krigen ligger på de serbere, der fik Franz Ferdinand myrdet, og desuden især på de elementer i den russiske og franske regering, der udnyttede den resulterende krise til at fremprovokere en krig. © Det Kongelige Bibliotek. Skrevet af Jette S. Nogle ville sige, at man bare skal fjerne alle nationale følelser fuldstændig, men dette er utopi og vil snarere bane vejen for ufred, da de nationale følelser ikke respekteres.
Anden Verdenskrig del 1 ud af 3